Crosscart

 Suomessa kisataan Crosskarteilla useassa luokassa 

Luokissa Mini, 85, 125 ja 250 rungon tulee noudattaa AKK:n teknisiä määräyksiä. Valmiita runkoja ja rakennussarjoja on saatavissa useita eri merkkejä.

Crosskart Mini 

Kuljettajan tulee täyttää minimissään 6 vuotta sinä vuonna kun aloittaa kilpailemisen, luokassa voi ajaa sen vuoden loppuun kun täyttää 11 vuotta. Moottoreina ovat Raket 120 kartingmoottori tai enintään 270 cc nelitahtimoottori vapaakytkimellä. Moottoria ei saa virittää ja Crosskartin maksinopeus on 60 km/h. Luokka on näytösluokka kilpailuissa.

Crosskart 85

Kuljettajan tulee täyttää minimissään 9 vuotta sinä vuonna kun aloittaa kilpailemisen, luokassa voi ajaa sen vuoden loppuun kun täyttää 13 vuotta. Moottoreina ovat 85 cc motocrosspyörän moottorit, merkki on vapaa mutta moottori tulee olla vakio. Crosskart 85 maksinopeus on 80 km/h. Luokassa ajetaan kansallisesta CUP-mestaruudesta.

Siirtymäkauden 2017 myös 85 luokka ajaa samassa SM-sarjassa 125-luokan kanssa.

Crosskart 125

Kuljettajan tulee täyttää minimissään 12 vuotta sinä vuonna kun aloittaa kilpailemisen, luokassa voi ajaa sen vuoden loppuun kun täyttää 16 vuotta. Moottoreina käytetään 125 cc motocrosspyörän moottoreita ja karting moottoreita, merkki ja viritysaste ovat vapaita. Kaasuttimen enimmäiskoko on 39 mm.

Luokassa ajetaan kansallisia kilpailuja sekä Suomen mestaruudesta Rallicross SM-sarjan yhteydessä.

Crosskart 250

Kuljettajan tulee täyttää minimissään 15 vuotta sinä vuonna kun aloittaa kilpailemisen. Moottoreina käytetään 125 cc motocrosspyörän moottoreita, merkki ja viritysaste ovat vapaita.

Xtreme

Kuljettajan tulee täyttää minimissään 16 vuotta sinä vuonna kun aloittaa kilpailemisen.

Suomessa kilpaillaan aikuiskuljettajille tarkoitettua Finnish Crosskart Challenge -sarjaa, jossa Speedcar Xtreme – putkirunkoautolla, jota vauhdittaa 750-kuutioinen Suzuki-moottoripyörän vakiomoottori.

Kaikissa edellä mainituissa luokissa kilpaillaan myös NEZ-sarjassa, jossa kilpailuja järjestetään Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Kansallinen crosskart sarja FinRX: