Karting

Karting on autourheilun suurin nuorisolaji, jossa luodaan peruspohja ja tehdään perusharjoittelu myöhempää autourheilu-uraa varten. Karting on myös aitoa kilpaurheilua, jossa voi rakentaa omaa autourheilijan uraa iästä riippumatta. Kartingissa ajatetaan FIA:n maailmanmestaruudesta, ja tämä antaakin laajat mahdollisuudet kehittää ja luoda uraa lajin sisällä.

Karting on tapahtumarikas, nopeatempoinen ja haastava laji, joka tekee siitä myös erittäin mielenkiintoisen seurattavan katsojille. Ulkoratojen kilpailuissa keskituntinopeudet nousevat usein yli 70 kilometriin tunnissa huippunopeuksien ollessa jopa 140km/h tasoa.

Helpoiten lajin pariin pääsee osallistumalla paikallisen autourheiluseuran järjestämään karting-ajokoulutukseen, jossa opetellaan sääntöjä ja harjoitellaan ohjatusti ajamista.

Karting-auton ajamisen voi aloittaa jo hyvin nuorena ja ensimmäiseen harrasteluokkaan (Cadett) pääsee jo 6-vuotiaana, kansallisiin kilpailuihin Mini60- ja Raket-luokissa voi ottaa osaa sinä vuonna, kun täyttää 9 vuotta. Pojat ja tytöt ajavat kartingissa samoissa luokissa ja kilpailuissa.

Myös varttuneemmille kilpailuhenkisille ja vauhdinnälkäisille karting tarjoaa monia aikuisharrastemahdollisuuksia esimerkiksi aikuisharrastajien joukkuekilpailujen muodossa.

Menestyäkseen kuljettajana tässä lajissa on hyvin nuorena omaksuttava myös urheilijaelämän tuomat haasteet niin henkiselle kuin fyysisellekin puolelle.

Kartingin ulkoratoja Suomessa on yli 50 kappaletta, joiden lisäksi ensimetrit voi käydä ottamassa vaikka sisäkarting-halleissa, joita on ympäri Suomea.

Lähes kaikki formulakuljettajamme sekä monet muidenkin lajien kuljettajat ovat aloittaneet uransa juuri tästä lajista. Muun muassa Kimi Räikkönen sekä Heikki Kovalainen ovat aloittaneet kartingista ja he ajavat edelleenkin välillä karting-autolla harrastuksena ja harjoituksena. Laji pitää sisällään ammattilaisuuden sekä harrastustoiminnan niin aikuisille kuin lapsillekin.

Seurallamme on harjoittelurata Anttolassa, jossa pääset tutustumaan lajiin omistamillamme autoilla. Seurallamme on kaksi omaa autoa kilpailusäännöt täyttävää 8-10 vuotiaille sopiva ja 10-15 vuotiaille sopiva auto. Vuonna 2017 saimme AKK:lta käyttöömme myös Flying Finn 100 karting-auton.

Tulevan kesän kerhoilta radalla on tiistaisin klo 18.00-20.00. Tällöin on ohjattua ajoharjoittelua ja omaa autoa ei tarvita, vaan voitte vuokrata seuran autoja ja kokeilla lajia.

Seuramme karting -asioista lisätietoa saat Kari Kemppiseltä, p. 040 5273607 tai Jari Ikoselta, p. 044 366 8382.